Benefietweekend Duffel "4" Jasper

Afgelopen weekend was het dan eindelijk zover. Na maanden voorbereidingen kon Duffel "4" Jasper starten.

Op vrijdagnamiddag ging men van start met een gezellig praatcafé in het Gildenhuis. Om 21uur begon de Duffel4Jasper TD. Deze fuif ging eveneens door in het Gildenhuis. Wegens het geweldige succes van de kaartenverkoop werd er op het pleintje aan de Chiro Duffel-West nog een extra feesttent bijgeplaatst. Op de fuif draaiden de Duffelse DJ's Niles en Krisix. De special guest van de avond was DJ Wout.

Vanaf zaterdag was er doorlopend een wandelzoektocht die vertrok aan de Pollepel. Omstreeks 10u ging het minivoetbaltornooi van start. Het tornooi had het maximale aantal inschrijvingen bereikt. Zowel jongens als meisjes gaven het beste van zichzelf en maakten veel plezier tijdens deze matches. Om 13u begon er een demowedstrijd rolstoelvoetbal. Nadien kon men kennismaken met jeugdrolstoelvoetbal en was er een inleefmoment voorzien. De toeschouwers kregen de kans om zelf met zo'n rolstoel te rijden en konden aan de lijve ondervinden wat het is om rolstoelrijden en basketten met elkaar te combineren.
s'Avonds kon men terecht in het lepeltje voor een heus eetfestijn. De opkomst hiervoor was enorm. Het was een echte overrompeling. Omstreeks 20 uur volgde de Quiz der Quizzen. Hieraan namen ongeveer 100 ploegen deel. Nog een 20-tal ploegen heeft men moeten weigeren wegens plaatsgebrek.

Zondag ging van start met om 9u kinderprikkels. In de sporthal van de Pollepel stonden verschillende speeltoestellen opgesteld voor kinderen waarmee ze zich naar hartelust konden uitleven. Van 9 tot 15 uur kon men ook deelnemen aan een fietstocht. Enkele bekende Vlamingen zoals Inge Vervotte en Wouter Beke waren ook van de partij. De brandweer van Duffel was ter plaatse om vuile fietsen terug proper te spuiten.
Vanaf 12u30 stond er Zumba op het programma. Enkele instructeurs gaven afwisselend les aan een volle zaal dansliefhebbers.

Om 15u naderde het hoogtepunt van het weekend met de basketwedstrijd "Oude Gloriën". Enkele ex- basketspelers uit eerste en tweede klasse kwamen voor het goede doel een wedstrijdje spelen. Ze werden aangemoedigd door hun cheerleaders, The Luvagiants. Als afsluiter kreeg Jasper nog enkele cadeaus en cheques overhandigd. Nadien volgde er nog een fotoshoot met de Antwerp Giants.

Foto's fuif...

Foto's voetbaltornooi...

Foto's rolstoelbasket...

Foto's eetfestijn...

Foto's Quiz der Quizzen...

Foto's kinderprikkels...

Foto's fietsten...

Foto's Zumba...

Foto's basketwedstrijd 'Oude Gloriën'...

Tijdens dit weekend liep er ook een tombola met prachtige prijzen. Klik hier voor de winnende nummers.

Wil je de actie nog verder steunen, dan kan dit door te bieden op een van de vele items die verkocht worden ten voordele van Jasper op de veiling site e-bay.

Voor alle informatie omtrent de benefiet voor Jasper kan u terecht op www.duffel4jasper.be.