Fair Trade Event

Zondag 9 mei organiseerde Oxfam Wereldwinkel Duffel in samenwerking met Spar en de gemeente Duffel een Fair Trade Event aan de Spar in de Mijlstraat.  De winkel nam recent enkele producten van eerlijke handel op in zijn assortiment, waaronder bio-koffie, bio-rijst en bio chocodrink.
Om dit te promoten was er een standje opgezet aan de ingang van de Spar, waar mensen konden genieten van een tas (h)eerlijke chocomelk of koffie en een boterham met choco. Op die manier werkt Oxfam wereldwinkel Duffel actief mee in de trekkersgroep fairtrade gemeente Duffel.

Van de gelegenheid werd gebruik gemaakt om ook de kindslavernij aan te kaarten. Op de West-Afrikaanse cacaoboerderijen werken naar schatting meer dan 100.000 kinderen onder de ergste vormen van kinderarbeid. Veel van de producten die je in de supermarkt kan kopen, zijn het product van deze slavernij. Oxfam-Wereldwinkels richt een verzoekschrift aan het Vlaams Parlement. Als zij 15.000 handtekeningen kunnen verzamelen voor hun eisen voor "eerlijke" chocolade, dan hopen zij dat het Parlement hen gehoor zal geven, om zo hun eisen in wetgeving te kunnen omzetten. Het verzoekschrift en meer informatie kan je vinden op www.kindslavernijlustikniet.be.