VLD&OK vraagt actie tegen fietsdiefstallen in stationsbuurt

De laatste tijd neemt het aantal fietsdiefstallen aan het station van Duffel opnieuw sterk toe. In 2008 waren er 51 aangiften van gestolen (brom)fietsen. In 2009 waren het er 93. Dit is bijna een verdubbeling. Het lijkt er sterkt op dat deze stijging zich in 2010 zal verder zetten.

VLD&OK vraagt concrete maatregelen om de fietsdiefstallenplaag tegen te gaan. Dit zou kunnen door een verhoogde patrouillering van de politie in de stationsomgeving van Duffel, betere beveiliging van de fietsenstallingen in overleg met de NMBS en eventueel camerabewaking.
Er worden niet alleen vaak fietsen gestolen aan het station, ook in de geparkeerde wagens wordt regelmatig ingebroken of vandalisme gepleegd.
VLD&OK vraagt ook dat de politiezone BODUKAP zich aansluit bij de website http://www.gevondenfietsen.be van de politiezone Brasschaat. Op deze website plaatsen de aangesloten politiekorpsen informatie over teruggevonden fietsen op hun grondgebied. Via een zoekmachine kunnen gedupeerden dan opzoeken of hun fiets al teruggevonden is. Al meer dan 30 politiezones en gemeenten zijn aangesloten.