Fietsexamen voor de laatstejaars van de lagere scholen

De maand mei stond in het teken van verkeersveiligheid. De afgelopen weken werden er dan ook verschillende acties georganiseerd door de Duffelse lagere scholen en het gemeentebestuur. Zo waren er onder andere praktische verkeerslessen onder leiding van politieagenten, werd er een verkeerspark opgezet op het G. Van der Lindenplein en werden er verkeerstoetsen afgenomen. De focus lag vooral op het correcte gedrag van voetgangers en fietsers in het verkeer.

Op vrijdag 28 mei konden de leerlingen van de laatstejaars van alle Duffelse basisscholen een fietsexamen afleggen langs een parcours doorheen het centrum van Duffel. Dit examen werd georganiseerd door de politiezone Bodukap.
De leerlingen kregen een rugnummer opgespeld en een korte uitleg over de proef, waarna de politie controleerde of hun fietsen in orde waren. Als de fiets in orde was, mochten ze vertrekken. Langsheen het parcours stonden enkele beoordelaars opgesteld. Zij controleerden of de kinderen veilig in het verkeer fietsten. Ze vertelden ons alvast dat de leerlingen het heel goed gedaan hebben.