Nieuwe kleedkamers voor sportcentrum@duffel in gebruik

De nieuwe kleedkamers voor sportcentrum@duffel werden vandaag aan de pers voorgesteld door schepen Patrik Van Herck.
Het gebouw bestaat uit 11 kleedkamers, WC’s voor dames, heren en gehandicapten, enkele bergingen, het voetbalsecretariaat, de werk- en opzichtruimte voor de gemeentearbeiders en ruimtes met de technische installaties.

Alle kleedkamers zijn uitgerust met douches.  Elke doucheruimte telt 7 legionellabestendige douches met drukknoppen om water te besparen.  Door de ruimte loopt een gele band muurtegels.  Dit geeft een contrast met de rode deuren en zitbanken.  Het verwijst tevens naar de kleuren van Duffel als gemeente, maar ook van de voetbalploeg FC Duffel en de Duffelse Atletiekclub.
Bij de zitbanken kunnen o.a. de sportzakken makkelijk opgeborgen worden.  Het plafond en de vloer bestaan uit gepolierd beton.  Door middel van bewegingsmelders gaat het licht aan zodra er beweging is.  Indien er na 10 minuten geen beweging meer is, gaan de lichten weer uit.  Elke kleedkamer heeft een schrijfbord waarop men de tactiek kan bespreken.
Het water voor de douches wordt opgewarmd door middel van drie enorme zonneboilers.  De energie hiervoor is afkomstig van de zonnepanelen op het dak.  De verluchting gebeurt met kanalen die door elke douche lopen, met een afzuiging naar het dak toe en een invoer van verse lucht.
De verwarming van het gebouw wordt elektronisch gestuurd, maar kan ook manueel bediend worden met thermostatische kranen.
De toiletten worden doorgespoeld met regenwater dat uit een opvangtank wordt gepompt. De hangurinoirs spoelen automatisch door, wat ook water bespaart.
Tenslotte wordt er gewerkt met een sleutelplan, wat ervoor zorgt dat de sleutels niet zomaar kunnen bijgemaakt worden.