LochtFest vzw schenkt 2 x 500 euro aan Garageteater en Chiro Duffel-Oost

Sinds dit jaar krijgen de deelnemende verenigingen geen vergoeding meer voor het inzetten van vrijwilligers van hun vereniging. Elke vereniging die deelnam mocht echter wel een projectvoorstel indienen. De twee beste voorstellen werden beloond met een schenking van 500 euro voor de realisatie van hun project.

Uit alle projectvoorstellen werden deze van het Garageteater en de Chirojongens Duffel-Oost geselecteerd.  Zij winnen elke een cheque van 500 euro.

Voorstelling project Garageteater:

“De jeugdleden werken aan een nieuwe jeugdproductie, die in première gaat in februari. Het is een bewerking van ‘De nieuwe kleren van de keizer’, een sprookje voor jonge kinderen vanaf 8 jaar.
Voor deze musical opteerde het Garageteater voor het componeren van eigen muziek, via een jonge componist, die net afgestudeerd is aan het Lemmensinstituut. Het componeren, huren van een studio voor het opnemen van de muziek, het materiaal dat hiervoor nodig is en de muzikanten kosten uiteraard heel wat geld. De gift van LochtFest help mee deze productie te realiseren.

Voorstelling project Chirojongens Duffel-Oost:

“Het clublokaal van de Chiro Duffel-Oost, gelegen aan de Kapelstraat, oogt momenteel vrij somber en is niet echt typerend voor de frisse, sprankelende jeugdvereniging die de Chiro is. De Chirojongens wilden dan ook hun gebouw wat opfleuren. Daarom zullen zij aan de zijgevel van het gebouw binnenkort een zeer groot vinyl spandoek bevestigen, die op een kleurrijke manier de kinderen uitnodigt om naar de Chiro te komen. Door de gift van LochtFest kan deze verfraaiing gerealiseerd worden.”