Aanleg nieuw speelplein in verkaveling Lange en Korte Weversstraat

Een van de laatste nieuwe verkavelingen in Duffel ligt in een gebied tussen de Kruisstraat, Groenstraat en A. Stocletlaan. Aan de driehoek rond de Lange en de Korte Weversstraat zal een gloednieuw speelplein aangelegd worden.
“De verkaveling is reeds voor een zeer groot deel volgebouwd en er kwamen heel wat nieuwe gezinnen met kleine kinderen wonen. Onlangs werd ook de in de plannen voorziene groenruimte door de verkavelaar overgedragen aan de gemeente, zodat nu volgende maandag aan de gemeenteraad een lastenboek en raming kunnen voorgelegd worden voor de aanleg van een gloednieuw speelplein aan de driehoek rond de Lange en de Korte Weversstraat”, zo zegt schepen van jeugd Patrik van Herck. Er werd in het budget van 2010 een bedrag van 40.000 euro voorzien voor de aanleg van een nieuw speelplein.
Een jaar geleden werd hiervoor een speelpleinmeeting georganiseerd. Hierbij werd er met spelende kinderen, jongeren en buurtbewoners bekeken hoe het nieuwe speelplein er kan uitzien. Er kwamen heel wat leuke voorstellen uit de bus. De jeugdraad heeft hieruit een selectie gemaakt die binnen het budget past. Alle speeltoestellen moeten voldoen aan de strengste veiligheidsnormen. Volgende speeltoestellen zijn terug te vinden in het lastenboek: dubbelschommel, vogelnestschommel, klimpiramide of combinatietoestel, speeltoestel om in de zandbak te plaatsen, uitdagende wip, draaimolen, bokspringpalen, of stappalen, basketbalpaal voor kleine kinderen en straatmeubilair, waaronder een picknickset en een jongerenhangbank. Deze investering heeft een prijskaartje van 39.325 euro.