Ludieke STOELTJESactie

Sinds 3 februari 2009 bestaat in Duffel een overlegraad voor en door personen met een handicap.
Een idee dat reeds tijdens één van de eerste vergaderingen ter sprake kwam, was “toegankelijkheid in Duffel”. Toegankelijkheid is echter een zeer ruim begrip en de overlegraad wil vooral mensen laten stil staan (laten nadenken) over het feit dat toegankelijkheid niet voor iedereen evident is! De overlegraad wil zeker en vast niet met de vinger wijzen, naar wie dan ook!

Zaterdagmorgen omstreeks 9u30 kwam het werkgroepje samen om zich klaar te maken voor een eerste actie die gericht was op de voedingswinkels in Duffel (Xander bvba (De Spar), Slagerij Van Rompaey, Prima, Bakkerij De Laet, Slagerij Jan Bruyninckx, Bakkerij Seyns, Duffelse Groente- en Fruithal, Bakkerij Dom-Goos bvba, Bakkerij Van Rompaey-Van de Poll, Leonidas, Ijssalon Pallieter, Ijsroom Nova, Slagerij Nick & Anja, Snoep & Goed, Oxfam Wereldwinkel, Keurslager Theys, Bakkerij Vero, Bakkerij Van Calster, Groenten en Fruit Dieltjens, Het Broodhuis, Het Hemels Brood bvba).
Met stoeltjes, stickers, pluimen, sloganstrookjes en het nodige bevestigingsmateriaal trokken ze erop uit om een bezoekje te brengen aan deze winkeliers. Klanten hebben soms behoefte aan een rustplaats. Ze hebben dan weer energie om verder te winkelen. Iedereen heeft zich al wel eens in een situatie bevonden waarin hij/zij een rustplaats in de winkel goed kon gebruiken.
De leden van de overlegraad boden de winkeliers zonder rustplaats een krukje aan. Zij die al wel een zitje hadden kregen een kleurrijke pluim. Alle voedingswinkels die over een rustpunt beschikken, hebben een sticker aan hun deur hangen. Op die manier kan je ze al van op de stoep herkennen! De rustpunten werden enthousiast onthaald en kregen bij de meeste winkeliers een goed plaatsje.

"Graag ook jouw medewerking!
De overlegraad plant nog andere leuke acties omtrent toegankelijkheid. Maar we horen zeer graag ideeën, tips, voorstellen van jou hierover!
Heb je er? Aarzel niet om ze te bezorgen. Alvast hartelijk dank."

de leden van de overlegraad voor en door personen met een handicap,
Alfons en Joanna, Anneleen, Bart, Bram, Chris, Eddy, Ellen, Frans, Hugo, Karin, Koen, Leon, Lili, Nicole, Rudy & Tania

Contactgegevens:
Nicole Wellens, vrijwilliger overlegraad
nicolewellens@skynet.be
015 31 76 14

An Van Looy, medewerker gemeentelijke cultuur-, jeugd- en sportdienst Duffel
welzijn@duffel.be
015 30 72 51