BIB-actie

Afgelopen vrijdag lanceerde het ACW de BIB-actie. Met dit initiatief speelt men in op het jaarthema van ACW, 'Iedereen mee'.

Ongeveer 1 op 3 Vlamingen leeft volgens cijfers in armoede of loopt een grote kans om daarin verzeild te geraken.  ACW vecht voor een sociaal rechtvaardige samenleving en wil mensen uit deze armoede of bestaansonzekerheid halen.

Tijdens de actie vrijdag, stelde Guy Didelez zijn boek 'Ik ben Iemand/Niemand' voor, wat heel nauw aansluit bij het jaarthema van ACW.  Dit waar gebeurde verhaal moet de lezers meer inzicht doen krijgen in de problemen en de beproevingen die mensen in armoede moeten doorstaan.

Rosa Van Dessel vertelde over de NT-2-werking.  Hierbij leert men anderstalige vrouwen, die nieuw zijn in ons land, de Nederlandse taal.  De lessen worden gegeven door enkele vrijwilligers.

Vervolgens vertelde Mimi Blyweert over de KAV-boetiek.  Dit is een klerenwinkel, gevestigd in kasteel Gevers en uitgebaat door vrijwilligers.  Zij verkopen kledij die door mensen wordt binnengebracht aan spotgoedkope prijzen.  Het duurste wat je kan vinden is een jas en deze kost 5 euro.  Hiermee wil men kansarme mensen ook de mogelijkheid geven om mooie kleren te kopen.  De winkel is elke woensdag open van 10 tot 12 uur en van 14 tot 16 uur.  Op zaterdagen kan je er terecht tussen 10 en 12 uur.

Als laatste gaf OCMW-voorzitter Daniëlla Van den Bergh nog een uiteenzetting rond de werking en de verschillende projecten van het OCMW.
Om de avond te besluiten gaf Guy Didelez nog een signeersessie en werd de aanwezigen een receptie aangeboden.

Meer foto's...