Viering van jubilerende cultuurverenigingen

Vrijdagavond huldigden de cultuurraad en het gemeentebestuur de jubilerende culturele verenigingen. Er werden ook 2 jongens in de kijker gezet die een opmerkelijke prestatie leverde en de cultuurraad reikte de 'Plazanterik' uit. De muziek tijdens de avond werd verzorgd door sopraan Nathalie Denyft en pianiste Heli Jakobson. Zij brachten 'The Magic of Musicals', een selectie van liedjes uit bekende en minder bekende musicals.

De gevierde verenigingen dit jaar waren:
Terpsichore - 25 jaar
Ancillakoor - 75 jaar
Gezinsbond-Mijlstraat - 75 jaar
Koninklijke fanfare De Trouwe Vrienden - 100 jaar.
Een woordvoerder van elke gevierde vereniging stelde hun vereniging voor en nam het publiek mee doorheen de geschiedenis ervan.

Kevin Van den Eede en Lucas Van Nijlen, zijn twee jongens die de opstelwedstrijd van het Davidsfonds wonnen, elk in hun eigen leeftijdscategorie. "Jeugd die iets uitzonderlijks doet op cultureel vlak wordt nergens in de bloemetjes gezet, daarom doen wij dit graag vanuit de cultuurraad", vertelt Walter Frederickx, voorzitter van de cultuurraad. De beide jongens mochten een boekenbon in ontvangst nemen van de burgemeester en de eerste schepen.

Een 'Plazanterik' is een prijs die in nasleep van het Duffelse Plaza gebeuren in het leven werd geroepen. Dit is een hulde aan een persoon wegens uitzonderlijke prestaties voor de Duffelse gemeenschap. Indien er een geschikte kandidaat is wordt deze om de twee jaar uitgereikt. De titel van 'Plazanterik' ging dit jaar naar Bert Van Winkel. Deze rasechte Duffelaar is een bescheiden, maar groot man in de cultuurgeschiedenis van Duffel.

Aan het einde van de avond was er nog een receptie voorzien voor alle aanwezigen.

Meer foto's...