Beperkte waterellende

Tijdens het afgelopen weekend waren er geen grote problemen met wateroverlast. De meeste oproepen die bij de brandweer binnenkwamen, waren voor ondergelopen kelders en wegen.

Dit weekend werden er preventief zandzakjes gevuld en werden uit voorzorg alle stormpompen aan de Nete in werking gesteld. Deze pompen, met een debiet van 1500 liter per minuut, moesten ervoor zorgen dat er zoveel mogelijk overtollig water uit de verschillende beken in de Nete overgepompt werd.

De brandweer moest onder andere uitrukken om enkele rioolputjes vrij te maken die verstropt waren met bladeren en om ondergelopen kelders leeg te pompen. Vanmorgen sijpelde er in de kelder van het OCMW ook water binnen, maar dit bleek niet zo erg te zijn en was vrij snel opgelost.

Zondagavond omstreeks half 9 brak er bij de bewoners van de Handelsstraat en de Boomgaardstraat even paniek uit toen bleek dat de terugslagklep die de Nete bij hoge waterstand moet afsluiten van de Lekbeek niet meer afsloot.  Het water uit de Nete stroomde weer in de Lekbeek.  De brandweer kwam ter plaatse en kon manueel de opening dichten, waardoor de toestand weer stabiel werd.  Maandagmorgen bij laag water werd de klep onderzocht.  Bleek dat deze geblokkeerd zat door een balk.

Meer foto's...