Zwaardvechten en boogschieten op kasteel Ter Elst

Zondag werd er in kasteelruïne Ter Elst een Middeleeuwse challenge zwaardvechten en boogschieten georganiseerd door de Ridderlijke Compagnie van de Heilige Geest.

De Ridderlijke Compagnie van de Heilige Geest is oorspronkelijk niet afkomstig uit Duffel, maar is door enkele omzwervingen via Sint-Katelijne-Waver, Boom en Mechelen op de Duffelse kasteelruïnte, Ter Elst, verzeild geraakt.

'Jaarlijks organiseren wij dit Middeleeuws schouwspel', vertelt Bert, boogschutter van de vereniging. 'De mensen kunnen op deze dag kennismaken met de vereniging en kunnen zelf enkele dingen uitproberen.'

'Vandaag houden we een hoffelijk tweegevecht', gaat Jinse, ridder bij de vereniging, verder. 'Hierbij dagen twee ridders elkaar uit en proberen zij elkaar te verslaan. Dit gebeurt door middel van een puntensysteem. Afhankelijk van de bepantsering van de tegenstander moeten er 9, 11 of 13 punten gehaald worden. Die bekomt men door met een zwaard te slaan naar de tegenstander. Steken is niet toegelaten. Als het hoofd geraakt wordt krijgt men 3 punten. Bij het lichaam en ledematen 2 of 1 punt.', legt Jinse uit.

Meer informatie over deze vereniging kan je bekomen via de website van Duffel.

Meer foto's...