Nieuws detail

< Repetitieruimte The BoX geopend
15.09.2012 23:59 Age: 12 yrs

Jasper on Wheels


  

Waarschijnlijk hoeft Jasper Bergmans niet meer voorgesteld te worden.

Een onschuldige val 1,5 jaar geleden tijdens een van de laatste basketbalwedstrijden van het seizoen, geeft een definitieve andere wending aan zijn leven. Het loodzware verdikt, dwarslaesie en verlamming van borst tot teen, komt hard aan.
Maar Jasper vecht terug. Hij kijkt niet achterom naar wat hij niet meer kan, hij kijkt vooruit naar alles wat hij wel nog kan. Hij ondergaat enkele delicate operaties, bijt zich vast in een zware revalidatie en met wat zoekwerk naar de nodige hulpmiddelen kan hij de draad terug oppakken. Zo zelfstandig mogelijk leven, dat is zijn doel.

Een eerste benefiet, Duffel4Jasper, zorgt voor een eigen appartement in het ouderlijk huis, een tweede benefiet, Wheels4Jasper, zorgt voor zijn aangepaste wagen.
Zelf zorgt hij intussen met onderscheiding voor zijn bachelorsdiploma bedrijfsmanagement, optie logistiek. Zijn eerste jaar als coach van zijn vroeger basketbalteam rondt hij af met de kampioenstitel.

Tijd nu voor een eigen sportieve uitdaging: Run To Walk Again 2012, de eerste editie van de estafettetour ten voordele van To Walk Again vzw.
Jasper heeft het voorbije WE in zijn handbike, afgelost door een team van lopers, ondersteund door een team van fietsers en begeleiders, één van de 8 marathons van het parcours van de RunTWA langs Vlaamse revalidatiecentra afgelegd. In dit team zaten meerdere mensen uit BBC Duffel.

Meer uitleg over het initiatief, over Jasper, over het doel, de RunTWA 2012, etc. vindt u op www.jasperonwheels.com

Jasper on Wheels is het team dat met Jasper deze uitdaging heeft gerealiseerd ten voordele van To Walk Again vzw, gangmaker van sporten voor mensen met een beperking, zonder financiële beperking. Om de werking van deze organisatie voor meer mensen toegankelijk te maken, wil het team ook zoveel mogelijk fondsen inzamelen naast het inschrijvingsgeld van 3000 euro.
U kan Jasper en zijn team nog steeds steunen door een bedrag over te schrijven op de rekening van To Walk Again
IBAN: BE36 7330 1311 9581
BIC: KREDBEBB
Met vermelding: gift Jasper on Wheels.
Giften vanaf 40€ zijn fiscaal aftrekbaar. To Walk Again zorgt voor een individueel attest na de storting (zowel voor particulieren als bedrijven) .

Alle ingezamelde sponsoringbedragen gaan integraal naar de werking van To Walk Again vzw. Zo kunnen zij garanderen dat mensen mét een beperking, zonder financiële beperkingen kunnen sporten.
Legio voorbeelden van hun activiteiten zijn te vinden op www.runtowalkagain.be
Jasper en zijn team danken u van harte.

 

Tekst en 2 foto's bovenaan: Anne Demaeseneer

Foto's onderaan: Sofie Van Roy