Nieuws detail

< Parochiefeesten Mijlstraat
03.10.2011 12:06 Age: 12 yrs
By: Bart Aerts

Catharsis


  

Maandagavond vond in het Wilgenhof de allereerste 'Catharsis'-avond plaats. Dit is een initiatief van ACW Duffel, waarbij er gesprekken gevoerd worden rond actuele onderwerpen.

'Tweeverdieners: Kind van de rekening(en)?' vormde afgelopen maandag het thema van de tooggesprekken. Door de grote opkomst, werden de gesprekken gewoon in het café gevoerd in plaats van aan de toog.

Om alles in goede banen te leiden, waren er twee moderatoren, Bart Iliaens en Koen Ghys. Daarnaast waren er ook nog enkele deskundigen aanwezig. Deze groep bestond uit drie mensen; Frederik De Wispelaere, onderzoeker bij het HIVA, Nahima Lanjri, Volksvertegenwoordiger voor CD&V en Sandra Rosvelds, hoofd van de ACW-Studiedienst.

De gesprekken werden op gang getrokken met stellingen die door de moderatoren werden voorgelegd aan het publiek. Zo was er een stelling over het verschil tussen inkomsten uit vervangingsinkomens en inkomens uit de arbeid. De reacties hierop waren heel uiteenlopend. In een andere stelling werd de belasting op vermogen in vraag gesteld. Zou dit de belastingsdruk in ons land gevoelig kunnen verlagen? Geen gemakkelijk thema, zo bleek.

Heb je zin om op een volgende Catharsis-avond eens mee te discussiëren over nog andere interessante onderwerpen, dan kan je je naam doormailen aan Koen Ghys.

  

Meer foto's...