Nieuws detail

< N-VA Duffel steunt 1000km tegen kanker
25.05.2013 14:23 Age: 11 yrs
By: Frank Maes Duffel

Nieuwe plek voor zomerevenementen

Zomerevenementen verhuizen door slechte staat kasteelruïne Ter Elst


Door de slechte staat van kasteelruïne Ter Elst moeten 4 van de 5 komende zomerevenementen uitwijken naar een andere locatie. "En die hebben voor elke evenement gevonden waar de organisator voor 100% achter staat," zegt schepen voor patrimonium Staf Aerts (Groen).

Vlaanderen feest zal plaatsvinden op 13 juli aan de achterzijde van Domein De Locht naast de monding van de Meuleveldoop.
Het Openlucht TD, Theater Water en Brakrock Ecofest verhuizen naar het grasveld tussen kasteelruïne Ter Elst en de Netedijk.
"Deze locatie biedt tal van mogelijkheden", vertelt medeorganisator Kim Vervoort van Brakrock Ecofest. " Op deze manier kunnen meer bezoekers van ons gemoedelijk festival en haar mooie omgeving genieten", vertelt Kim.
Ook Joris Heirstrate van Theater Water is erg tevreden. "Deze nieuwe locatie ligt vlakbij Ter Elst waar de laatste jaren Theater Water plaatsvond en dat is erg goed voor de herkenbaarheid," aldus Joris Heirstrate.
Topper van Theater Water wordt een optreden van De Nieuwe Snaar.

Het gemeentebestuur zit ondertussen niet stil. "Op de gemeenteraad van aanstaande maandag wordt een nieuwe stap ondernomen om het dossier van de kasteelruïne terug vlot te trekken zodat de nodige instandhoudingswerken zo snel mogelijk kunnen aangevat worden," licht schepen Staf Aerts nog toe.


  • Dit zijn de Ter Elst zomerevenementen en hun nieuwe locaties:

27/06/2013: Openlucht-TD www.mereta.be
Nieuwe locatie Netedijk achteraan kasteelruïne Ter Elst

13/07/2013: Vlaanderen feest
De Locht

6 + 13 + 20 + 27/08/2013: Theater Water www.theaterwater.be
Nieuwe locatie Netedijk achteraan kasteelruïne Ter Elst

24/08/2013: Brakrock Ecofest www.brakrock.be
Nieuwe locatie Netedijk achteraan kasteelruïne Ter Elst

31/08/2013: Ter Elstfeesten www.harmonieduffel.be
Kasteelruïne Ter Elst (aangepaste indeling)