Nieuws detail

< Afvalwaterleiding begeeft het in pomphuis bibliotheek
26.10.2013 09:33 Age: 6 yrs

Sporthal Rooienberg opent op 3 november


Op de hoek van de Rooienberg en de Spoorweglaan worden de laatste details afgewerkt van de nieuwe gemeentelijke sporthal. De hal kwam tot stand door een publiek-private samenwerking (pps) en de Vlaamse overheid. Aanvankelijk moesten er 70 sporthallen in Vlaanderen komen, maar Duffel is een van de 9 die effectief gebouwd worden. De kostprijs heeft bij veel gemeenten de doorslag gegeven. Het prijskaartje is dan ook niet min: gedurende de komende 30 jaar betaald Duffel een jaarlijkse vergoeding van 248.000 euro. Door de sporthal onder te brengen in een autonoom gemeentebedrijf kan de gemeente jaarlijks +/- 55.000 euro aan BTW recupereren. De totale kostprijs komt daarmee op 6 miljoen euro. Enkele extra’s zoals een spiegelwand, een grotere toegangspoort en verlichting voor de cafetaria zorgden voor een eenmalige meerkost van 284.000 euro.

Het gebouw bestaat uit 3 delen:
- een grote sporthal van 49,5 m. x 30 m. die door 2 gordijnen in 3 speelvelden kan gescheiden worden,
- een kleine zaal van 12,5 m. x 25 m. met parketvloer en spiegelwand,
- kleedruimtes en een ruimte voor een cafetaria.

De grote hal kan doormiddel van 2 scheidingswanden opgesplitst worden in 3 speelvelden is uitgerust met een PU-verende ondergrond en voorzien van de nieuwste belijning voor 19 sportvelden waaronder badminton, basketbal, zaalvoetbal, korfbal en volleybal.
De kleine zaal beschikt over een verende parketvloer en een spiegelwand. Hier kunnen dans, gevechtssporten, yoga,… plaatsvinden.

Sportief openingsweekend
Op zondag 3 november kan het grote publiek een kijkje komen nemen in de sporthal. Dan geven verschillende sportclubs demonstraties en informatie over hun club.

Gemeente zoekt concessiehouder cafetaria.
Voor het uitbaten van de cafetaria is de gemeente nog op zoek naar een concessiehouder. Kandidaten dienen een offerte vóór 13 november in te dienen aan burgemeester en schepencollege. De voorwaarden kan u hier vinden.
Om de kosten een beetje te drukken is er enkel verlichting voorzien in de cafetaria. De concessiehouder dient zelf voor een keuken, meubilair en een toog te voorzien.

FMD