Nieuws detail

< Plechtige opening van het Fort van Duffel op woensdag 30 april 2014
29.04.2014 10:24 Age: 5 yrs
By: Frank Maes Duffel

Tekenen op Duffelse ramen

‘RAAM ZKT TEKENAAR – TEKENAAR ZKT RAAM’ maakt deel uit van het evenement ‘Over de brug’. Nog tot en met woensdag 7 mei mag er naar hartenlust op de Duffelse ramen getekend worden. Kinderen en jongeren kunnen alvast op vijf locaties aan de slag met raamstiften.


Het startschot van ‘RAAM ZKT TEKENAAR – TEKENAAR ZKT RAAM’ werd afgelopen zaterdag gegeven bij Fitfaktor in de Nijverheidsstraat. Verschillende kandidaatjes gingen gretig in op de uitnodiging om de er de ramen vol te tekenen met vloeiende lijnen en dynamische figuren. Het vervolg komt dinsdagavond 29 april. Dan gaat het jonge volkje aan de slag in het gemeentelijk zwembad. ‘RAAM ZKT VISSEN IN HET WATER’ is de leidraad. De gigantisch grote ramen worden letterlijk volgetekend met alle vissen en waterdieren die de kinderen kunnen bedenken’.

“Woensdagnamiddag 30 april zijn de vensters van het gemeentehuis aan de beurt. Hier willen we graag te zien krijgen hoe kinderen een draak tekenen. Deze figuur wordt de mascotte van de DraaK Jogo, wat staat voor Duffelse raad voor kinderopvang, jongerenwelzijn en gezinsondersteuning. Voor de vormgeving op de ramen doen we graag een beroep op creatievelingen van 6 tot 16 jaar.”, vertelt schepen van cultuur Nora Bertels.

“Op zondagochtend 4 mei verhuizen de raamstiften naar de bibliotheek. Daar verwachten we alle jonge stripliefhebbers om hun favoriete stripfiguur op de ramen te zetten.”, licht schepen Nora verder toe. “Op woensdagnamiddag 7 mei nodigen het OCMW en het WZC Sint-Elisabeth jonge tekenaars uit om hun ramen een gezicht te geven of er een lentetafereeltje op te toveren.”

 

Zelf een tekening op je eigen raam zetten, kan natuurlijk ook. Duffelaars die een raam hebben waar ze graag een tekening op willen of tekenaars die hun tekenkunsten willen tonen, kunnen dit laten weten aan de cultuurdienst. De cultuurdienst zorgt dan voor een match.

 

-FMD-