Nieuws detail

< De Nieuwe Snaar heeft na 32 jaar afscheid genomen.
26.04.2014 15:04 Age: 6 yrs

Opening trage weg Goorboslei


  

Zaterdag 26 april werd een nieuwe trage weg ingehuldigd tussen Duffel en Sint-Katelijne-Waver. Deze trage weg voor wandelaars vormt een groene verbinding tussen de twee gemeenten: ze loopt immers pal door het natuurgebied “Goorbosbeekvallei”. Van beide kanten werden zo’n 120 enthousiaste wandelaars naar de brug gelokt door de tonen van doedelzakspeler Jeroen Fontaine.

Na enkele korte toespraken door de deelnemende partners (Natuurpunt Oude Spoorweg, Provincie Antwerpen dienst Integraal Waterbeleid, IGEMO, Regionaal Landschap Rivierenland en de betrokken gemeenten), knipten de beide milieuschepenen Nora Bertels (Duffel) en Servaas De Vries (Sint-Katelijne-Waver) de symbolische tak door.

Vervolgens konden de aanwezigen genieten van een drankje en als hapje de specialiteit van de twee gemeenten: enerzijds de Eerlijke Duffelse Reus en anderzijds het Waverwoudje. Met de aldus gevulde magen was het tijd voor een flinke wandeling door het natuurgebied waarbij gidsen Dirk, Johan en Marleen hun enthousiasme doorgaven aan hun publiek.

Tekst: Peter Geschier

  

Foto’s: Eef Hellemans en Peter Geschier