Nieuws detail

< Nieuwjaarsreceptie N-VA
07.03.2015 12:40 Age: 9 yrs

100 jaar Jeanne Cop


Op 4 maart 2015 werd de Duffelse Jeanne Cop 100 jaar en dat werd gevierd in het Woon- en Zorgcentrum Sint-Elisabeth op zaterdag 7 maart.

Jeanne is geboren op 4 maart 1915 in Duffel. Ze komt uit een gezin van zeven kinderen.  Jeanne was de jongste. Ze waren met drie jongens en vier meisjes thuis. Haar vader heeft in een steenbakkerij gewerkt, haar moeder heeft een café opengehouden.

Tot haar 11 jaar ging ze naar school in de Stationsstraat in Duffel, nadien heeft ze zes jaar op internaat gezeten in Walem. Daar moest ze Frans spreken en dat kan ze nog steeds.

Na de schoolperiode heeft ze in Brussel bij een patisserie geholpen, nadien in Mechelen bij een beenhouwer totdat ze voor het huishouden heeft gekozen.

Jeanne heeft haar eerste man Alfons Asselberghs leren kennen op de kermis. Ze huwden op 31 december 1938 en kregen vijf kinderen (Freddy, Roger, Willy, Maria en Christianne), 4 kleinkinderen (Gino, Vanessa, Kristine en Geert) en 3 achterkleinkinderen (Ella, Jannes en Senna, een vierde is op komst).

In 1968 is Alfons overleden.

Verschillende jaren nadien heeft ze Fons Schellemans leren kennen. In 1981 zijn ze getrouwd.

Op 1 juni 1994 zijn ze in Woningcomplex De Craene komen wonen. Fons is in 2006 overleden.

Op 9 augustus 2010 ging Jeanne naar Woon- en Zorgcentrum Sint-Elisabeth.

Jeanne gaat nog dagelijks naar de misvieringen, leest graag boeken en doet graag een babbeltje met haar medebewoners. Tot vorig jaar heeft ze wekelijks met de kaarten gespeeld in de cafetaria maar ze vond 99 jaar oud genoeg om ermee te stoppen. Nu doet ze nog regelmatig mee aan allerlei activiteiten.

 

Meer leest u in Duffla, het tijdschrift van de heemkring. www.heemkring.be

 

FMD
Foto Frank Maes Duffel