Nieuws detail

< Bedrijvencomplex in Itterbeek geopend
16.01.2012 19:50 Age: 8 yrs
By: Bart Aerts

Nieuwe sporthal in Duffel


  

Ongeveer 10 jaar geleden vroeg de gemeente Duffel een haalbaarheidsstudie voor de bouw van nieuwe sportinfrastructuur.  10 jaar later is bijna alles rond om in augustus van start te kunnen gaan met de bouw van een nieuwe sporthal.

Het sportcentrum zal gebouw worden op het grasveld aan de Rooienberg en de Spoorweglaan, vlak bij de Zwem.com en de atletiekpiste.  Hiervoor moet een klein gebouw met kleedkamers verdwijnen.  Ook zal de helft van het bestaande basketbalterrein opgeofferd worden.  Het skatepark en de toestellen uit de speeltuin moeten mogelijk verplaatst of gereorganiseerd worden.

De werken zullen uitgevoerd worden door Democo-Denys.  Het gebouw blijft vanaf dan nog 30 jaar eigendom van de bouwheer.  De gemeente heeft het gebouw te beschikking en betaalt daarvoor jaarlijks ongeveer 188.998 euro, mits ze in 2013 een Autonoom Gemeentebedrijf oprichten.

Het nieuwe gebouw bestaat uit 2 sportzalen, een grote en een kleine.  Er zullen heel wat sporten kunnen beoefend worden, waaronder handbal, basketbal, zaalvoetbal, volleybal en zelfs tennis.  Flexibiliteit van het sportcomplex is heel belangrijk.  

Verder is er nog een cafetaria aanwezig, kleedkamers en douches en nog enkele noodzakelijke technische ruimtes en bergplaatsen.

Verwacht wordt dat de sporthal midden 2013 zal klaar zijn.